4.2.2014

päivät 9-10 !

Day 9:
 
Meiän piti mennä töihin kahdeksaks, mutta siinä seittemän maissa saatiin tekstiviesti meidän ohjaajalta että hän tulee hakemaan meiät meiän asunnolta, koska ei ole turvallista liikkua nyt ulkona. Mietittiin että mitä hemmettiä ja mentiin samantien lukemaan Englannin kielellä uutisia Sloveniasta. Siellä luki sitten jotain että koko Sloveniaan on julistettu jonkinlainen "punainen tila" tän sään takia. Kauheesti tuli lunta ja jäätä ja kaikkea, puihin tuli sellanen jääkerros ja oksat on toooooosi painavia ja niitä vaan putoili maahan ihan out of nowhere xd Ni piti vähän katsoa missä käveli jne. Puita kaatu myös ja Sloveniassa oli 120,000 asuntoa ilman sähköä. Joten siis meiän ohjaaja tuli hakemaan meitä kotoa ja koulussa oli about puolet opettajista ja puolet lapsista poissa sään takia. Suurin osa Slovenian kouluistaki oli suljettu ! Oltiin töiden jälkeen asuntolassa auttelemassa oppilaita läksyissä ja sen jälkeen lähdettiin osan porukan kanssa McDonaldsiin :) Oli tosi mukava päästä porukkaan mukaan !
 
Day 10:
 
Aamulla mentiin taas ylläriylläri kahdeksaks töihin :D Oli aika perus päivä ja palloiltiin vaan ympäriämpäri. Vedettiin yks ohjaustuokio, jossa lapset esitti eri eläimiä, verbejä ja ammatteja ilman puhetta ja ilman viittomista, eli ihan vaan pantomiimilla :) Oltiin otettu liian helppoja kuvia koska ne lapset oli ihan sairaan hyviä :D Sitten ne kuvat loppu mut lapset jatkokin vaan esittämistä ja lopulta siitä tuli sellanen Slovenialaiset vs. me Suomalaiset :D Vuoronperään mentiin sinne esittämään jotain pantomiimilla ! Oli ihan tosi hauskaa ! Ja lapset oli ihan innoissaan :)))
Käytiin lounaalla syömässä koulun lähellä sellasessa pitseriassa ja ajateltiin vetää vähän kevyemmin ni otettiin salaatit ! Heidi otti Caesar-salaatin ja meitsi tilas squid-salaatin :) Oli ihan TÖRKEEN hyvää ! Lounaan jälkeen mentiin asuntolaan auttelemaan ja kun siellä ei ollutkaan oikeen mitään tehtävää, joten pari tyyppiä kysy että voiko he tulla meille kylään :) Sanottiin että tottakai ! Pojat sitten tuli tänne, me hengailtiin ja juotiin kaffetta ja oli tosi mukavaa :) Saatiin tosi hyvää palautetta meidän viittomisesta :D Kuulemma viitotaan tosi buenosti !! Alkanut hyvin kehittyä tää meiän yhteinen kieli, koska me ollaan opittu paljon viittomia Slovenian viittomakielestä ja samoin toisinpäin, muut on saanut uusia viittomia meiltä :) + tietysti kansainvälisiä viittomia :)


 

Ei kommentteja: