13.2.2014

niisk niisk, köh köh

Day 17: tiistai
 
Mentiin työpäivän jälkeen suoraan koululta BTC'hen ja mun ei pitäny ostaa mitään mut hupsista miten kävikää xd No mut ne oli halpoja ja alennuksessa ja kaikkee.........heh. Kotona mietittiin mitä syötäis iltapalaksi ja kääräsin siinä sitten vielä meille vähän lettuja ja väliin tungettiin jäätelöä ja nutellaa :3 Ihan parasta ! Illalla vielä ovikello soi ja oltiin ihan ihmeissään kun oven takana seiso kaks koulun kuuroa oppilasta :D He oli vaan päättäny tulla moikkaamaan meitä. Vähän kreepyä mut ne istu täällä hetken, joi kaffetta ja lähti sitten takas asuntolaan :D
 
Day 18: keskiviikko
 
Koko koululla oli liikunta-päivä ja oppilaat sai valita lähteekö he uimaan, laskettelemaan vai käppäilemään. Minä ja Heidi ei osallistuttu päivään, vaan päästiin päiväkodin puolelle autististen lasten ryhmään jossa oli 6 lasta 3,5-7v. Oli tosi mielenkiintosta nähdä ryhmä, jossa KAIKKI oli autistisia poikia ja kuitenkin niiiin eri tasosia. Kaks heistä kommunikoi ns. tyypillisesti kun loput hyöri ja pyöri ihan omissa maailmoissaan.
Luokkahuoneessa oli kaikenlaista härpäkettä esim. pieni ns. hiekkalaatikko täynnä riisiä, pieni sellanen "huvimaja" joka oli täynnä pallomeri-palloja ja sitten kaikenlaisia itse keksittyjä ja tehtyjä pelejä ja muuta puuhaa. Mm. yksi lapsi hommaili niinkin yksinkertasta asiaa kun siirsi purkista A makaroneja pinseteillä yks kerrallaan purkkiin B ja sitten taas takasin purkkiin A. Lisäks samalla idealla siirreltiin pähkinöitä lusikalla.
Päästiin jo klo 12 ja ajateltiin että hei, tänään kyllä mennään katsastamaan Ljubljanan linna kun oli hyvä ja selkee ilmakin. Päästiin kotiin ja yhtäkkiä herätään joskus klo 16 maissa. Oltiin TAAS menty päikkäreille eikä tosiaan jaksettu liikkua enää mihinkään. Ollaan oltu kipeinä jo tosi monta päivää ja ihan veto pois.
 
Day 19: torstai
 
Tänään päästiin katsomaan kahta erilaista yksilöterapiaa, toinen oli puheterapia ja toinen terapia jäi vähän kysymysmerkiksi koska se vaikutti ihan puheterapialta mutta ei se kuitenkaan sitä vissiin ollut. Oli mielenkiintosta seurata kärpäsenä katossa sitä hommaa, vaikka ei melkein mitään ymmärrettykään kielen takia.
Iltapäivällä päästiin katsomaan toisen asteen koulutuksia. Niitä on siis vaihtoehtoina 5; puukäsityölinja, medialinja, metallilinja, ompelu/verhoilulinja ja viidettä en muista xd Mentiin pääasiassa vierailemaan sinne puukäsityölinjalle, jossa on siis kuuro miesopettaja ja hän näytti meille nopealla vilaisulla muutkin linjat ja niiden tilat. Päästiin itse myös hiomaan ja auttelemaan (mitä nyt osattiin, peukalo keskellä kämmentä)... Tänään paisto myös aurinko ekaa kertaa IKUISUUKSIIN! Otettiin siitä mahdollisimman paljon irti ja jäätiin aina tohon aurinkokaistateelle paistattelemaan:D
 
Kotimatkalla poikettiin taas apteekissa hakemassa kaikennäkösiä flunssalääkkeitä koska oikeasti halutaan tästä jo eroon ! Onneksi huomenna alkaa viikon loma eli on tarpeeksi aikaa sairastaa....................... Huomenna on myös ystävänpäivä ja Heidin luokalla on luultavasti vaan yksi lapsi paikalla (kaikki muut on kipeinä) ja sama mun luokalla, vaan yksi tyttö paikalla koska pojat on tutustumassa kouluihin. Ehkäpä askarrellaan siis tyttöjen kesken ystävänpäivä kortteja ! Ja illalla jos energiaa on niin lähdetään joko Heidin kanssa tai sitten kavereiden kanssa ulos tekemään jotain kivaa :)) ADIOO !
 
 
 

Ei kommentteja: