6.11.2012

Mikä on viitomakielen ohjaaja?

Monet on kyselly multa et mitä ihmettä mä oikeen opiskelen!? No aattelin nyt vähän valaista tän ei-niin-tunnetun ammatin saloja! Eli siis sitten kun valmistun, niin musta tulee: VIITTOMAKIELEN IMG_3186 IMG_3187
OHJAAJA
IMG_3188 IMG_3190

Mulla ei ollu ennen tätä koulun alkua MITÄÄN kontaktia viittomakieleen et lähin tähän ihan randomisti oppimaan uutta kieltä. Miten sit päädyin ja löysin tänne? Halusin ensinnäkin pois Porista, eli siis se oli eka juttu. Toiseks halusin tehdä jotain lasten kanssa ja täällä samalla opistolla voi opiskella lasten ohjaajaks. Mun pitikin ekaks hakee sinne ykkösellä yhteishaussa, mut sitte siinä esitteessä olikin tää ja olin ihan että JEE ja hain siltä istumalta sitte tänne ja pääsin :-) Asun asuntolassa mikä on ihan tässä koulun pihassa eli koulumatka ei todellakaan oo mitään :D Ja tää koulu on siis:
TURUN IMG_3180 IMG_3185

KRISTILLINENIMG_3182

OPISTOIMG_3184

Tää on tosi kiva paikka opiskella. Meiän luokalla on ihmisiä 16-50(?) ikävuoden väliltä mikä tosiaan antaa väriä siihen luokkatoimintaan. Oon kokenut sen tosi hyödyks! Ja opettajat on OIKEESTI kivoja ja niitä kiinnostaa me oppilaat myös ihan ihmisinä ja ne ihan oikeesti välittää et opitaanko me vai ei.


aakkoset

Viittomakielen oppi TOSI nopeesti. Meillä on muutama kuuro opettaja joten siinä tuli jo ekoina kuukausina sellanen kielikylpy koettua. Viittomakieli on TOSI visuaalinen ja sellanen että viittomat on ihan loogisia. Opiskellaan me tietty muutakin, mm. psykaa, erityispedaa, perushoitoa, lasten ja aikusten ohjaamista ja näitä perus matikka/enkku/ruotsi-juttuja. Meiän eka vuosi keskitty lapsiin ja nuoriin ja nyt meillä onki työssäoppiminen päiväkodissa ja koulussa. Nyt kakkosvuosi painottuu tohon iäkkäämpään sukupolveen ja ens vuonna mennään työssäoppimaan johonki semmoseen liittyvään paikkaan. En oikeen tiiä mitä muuta pitäis sanoo :D Tosi kiva ja erilainen ammatti jos ei haluu sitä perus lähihoitaja/kauppis/lukio-juttua ysin jälkeen. Ja voihan tänne minkä ikäsenä vaan hakea! Ps. Ei, en pääse viittomaan uutisiin Pps. Ei, musta EI tule tulkkia :D Se on ihan eri juttu !! Jos kiinnosti ni käy täällä :-)
http://www.turunkristillinenopisto.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=214

Suomen ylpeys:

Ja pari videoo Amerikan viittomakielellä :-)
Tää oli vaan tämmönen pintaraapasu tähän koulutukseen mut tää on oikeesti niiiiiin paljon enemmän, ei kaikkee ees muista kertoa! Mut jos haluutte tietää jotain ni kysykää, mut suosittelen hakemaan :-)

13 kommenttia:

stella kirjoitti...

oon kattonu sitä jenkki sarjaa "Switched at birth" missä ne puhuu puoliks viitoten koska siel on pari kuuroo mukana, ja emt jotenki ku sitä kattoo ni mul on kans tullu halu oppii viittomakieltä ja oon oppinu just tota jenkkien viittomakieltä sen ohjelman avulla :D

Kärpäne kirjoitti...

Tosi hyvä postaus! Oli tosi kiva saada tietää teidän koulutuksesta, vaikka valmiiksi siitä jo aika paljon tiesinkin. :D Toi womanizer video menee top5 videoihin mitä oon nähny, tyypil on muuvit kunnos! Ja toi viittominen tulee jotenki niin luonnostaan tohon. :D

Kärpäne kirjoitti...

PS. Ruokin sun kalat. :D

Katja kirjoitti...

ihana toi että et pääse uutisiin viittoo :D:D !

Miia kirjoitti...

Sut on haastettu!:)

http://weonlysaidgoodbye.blogspot.fi/2012/11/haaste.html

Miia kirjoitti...

Sut on haastettu!:)

http://weonlysaidgoodbye.blogspot.fi/2012/11/haaste.html

Anonyymi kirjoitti...

tiiätkö kuinka paljon viittomakielen ohjaaja sain n. palkaa? :)

sini koivunen kirjoitti...

Se riippuu aika paljon just siitä et mihin työllistyy esim. henk.kohtanen avustaja, koulunkäyntiavustaja, päiväkoti "täti", vanhainkoti työntekijä jnejne. Eli siis semmosta "avustajan" palkkaa lähinnä (ei mitään kovin suurta) :-)

Mipe kirjoitti...

moikka
mä itse haluaisin joko viittomakielen ohjaajaks tai tulkiks :) serkkuni on kuuro ja osaan viittomakieltä siitä syystä!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulosti tosi mielenkiintoselta! Jäin vaan miettimään että mitä sun työnkuvaan sitten kuuluu kun oot viittomakielen ohjaaja, esim. et missä voit työskennellä ja mitä voit siellä sitten tehdä?

Olit kirjottanu että teillä on myös perushoitoa, niin miten se liittyy teidän ammattiin?

sini koivunen kirjoitti...

Ano: No esimerkiks päiväkodissa lastenhoitajan työt, koulussa ihan koulunkäyntiavustajan työt tai minkä ikäselle vaan henk.kohtasen avustajan duunit, sitte vanhainkotihommat, erilaisten kerhojen veto, ihan kaikenlaiset työt 0-100 vuotiaiden kanssa, joilla on jotain erityisiä vaikeuksia/ he on viittomakielisiä :)

Perushoidossa käytiin ihan vaipanvaihtoa ja perustietoa erilaisista tarttuvista taudeista ja lasten taudeista ja niiden hoidoista ja sellasista pienten lasten hoitoon liittyvistä asioista :)

Toivottavasti osasin vastata sun kysymyksiin :>

Anonyymi kirjoitti...

heippa, olipa hauska lukia tämä ku ite oon rovaniemen VOPpilainen :) ja huiput nuo ps.:t 'pari' kertaa tullu vastattua samoihin kysymyksiin :D

HHilju kirjoitti...

MOI! Olen todella kiinnostunut alasta, ja hainkin edellisessä yhteishaussa Turun kristilliseen opistoon viittomakielen ohjaajaksi. Olin super onnellinen kun kirje tuli kotiin ja sain tietää, että olen siis yksi niistä onnekkaista jotka alkavat alaa opiskelemaan syksyllä. Olen jo opetellut perus viittomia, enkä malttaisi odottaa, että koulu jo alkaisi! Toivottavasti meille tulee kiva luokka. Tykkään sun blogista, aloin seuraamaan (: